Mesleki Eğitim Merkezi nedir?
Ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim okuludur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Meslek liselerindekinden farklı olarak okul eğitimi haftada bir gündür. Diğer günlerde işletmelerde mesleki eğitim yapılır. Pratik eğitim esastır. Ancak teorik eğitim de ihmal edilmez. Okul devamsızlık sınırı -mazeretli devamsızlıklar dahil- yıllık 6 gündür. İşletme devamsızlık sınırı ise yıllık 30 gündür.
İşletmelerde mesleki eğitim ilk seneden son seneye kadar devam eder. Üçüncü yılın sonunda öğrenciler Kalfalık sınavına, dördüncü yılın sonunda ise Ustalık sınavına alınır. Başarılı olanlara belge verilir.
Mesleki Eğitim Merkezini neden tercih etmeliyim?
Mesleğinizi aktif olarak çalışırken öğrenirsiniz.
Mesleğinin öğrenirken ücret almaya başlarsınız. (Net asgari ücretin en az %30´u)
İstihdam garantili eğitim alırsınız.
Aldığınız belgeler uluslararası nitelik taşır.
Sevgili Öğrenciler
Hayatınıza yön verme sürecinin başındasınız. Vereceğiniz kararlar doğrultusunda seveceğiniz bir mesleğe sahip olup mutlu olmak sizin elinizde. Bunun yolu da meslekleri ve kendimizi tanımaktan geçmektedir.
http://mbs.meb.gov.tr linkinde sol menüde "Kendimizi Tanıyalım" bölümündeki testleri uygulayarak ilgi ve yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz.
Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi olarak
* İlçe içinde sanayi merkezlerine ve işletmelere yakın bir konumdayız.
* Tecrübeli, sanayi ile iş birliği yapan öğretmen kadrosuna sahibiz.
Okuyorum
Öğrencilerimiz 4. yılın sonunda hem Ustalık Belgesi hem Lise Diploması alır. (Lise diploması için açık liseden veya okulumuzda yüz yüze eğitimle fark derslerini almak gerekmektedir.)
Öğreniyorum
Öğrencilerimiz 1 gün okula, 4 gün iş yerine giderek mesleki eğitimlerini alırlar.
Sigortalanıyorum
İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız. Genel Sağlık Sigortasına ihtiyaç duyduğunuzda yine okul tarafından GSS´niz yapılır.
Para Kazanıyorum
Öğrencilerimiz kayıt oldukları ve iş yerleriyle sözleşme imzaladıkları günden itibaren 3308 sayılı Kanun kapsamında 9, 10, 11.sınıflarda asgari ücretin en az %30´u, 12.sınıfta ise asgari ücretin en az %50 oranında oranında maaş alırlar.
İşim Hazır
4. yılın sonunda mesleki eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Ustalık Belgelerini alır ve kendi iş yerlerini kurabilirler.
Mesleğinizi Edinin, Geleceğinizi Garanti Altına Alın
* Meslek öğrenirken ücret alırsınız.
* İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız.
* Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak ya da telafi programında dersleri tamamlayarak meslek lisesi diploması alırsınız ve ''Teknisyen'' unvanına sahip olursunuz.
* 4 yılın sonunda Ustalık Belgesi alarak kendi iş yerinizi açabilirsiniz.
* İş yerinizi açarken KOSGEB´den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alabilirsiniz.
Mesleğimiz geleceğimizdir...